BESST - Oamenii mandri urasc lectiile creatiei
BESST
Articles

   

Oamenii mandri urasc lectiile creatiei

 

Motivul pentru care inima omeneasca uraste adevarul pe care-l preda creatia este ca adevarul acela este prea umilitor. De la munte la mare creatia striga ca Dumnezeu are putere vesnica, Dumnezeu este Fiinta infinit minunata, Dumnezeu este Creatorul tuturor lucrurilor, si noi suntem pe deplin dependenti de alegerile Lui absolut libere de a crea si a sustine viata noastra sau de a nu o face, si de aceea noi ar trebui sa-I dam slava Lui si nu noua insine, si sa-i aducem multumiri Lui si sa nu ne asumam nici un merit personal.

Dar oamenii mandri nu spun multumesc. Recunostinta este ecoul harului care reverbereaza prin locasurile inimii omenesti. Dar oamenii mandri nu au nevoie de har. Ei nu cred ca inimile lor sunt goale fara Dumnezeu. Ei spun ca sunt întelepti! Deci, "S-au falit ca sunt întelepti ... si au schimbat slava Dumnezeului nemuritor."

Oamenii mandri nu spun multumesc. Cu buzele lipite, ei iau diamantul slavei lui Dumnezeu, intra in magazinul de amanet al mandriei, si-l amaneteaza pentru marmura crapata a increderii de sine. Apoi iau acest mic idol acasa, il pun in mintea lor, si se pleaca înaintea lui intr-o suta de feluri diferite in fiecare zi, "Fiindca, macar ca au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslavit ca Dumnezeu, nici nu i-au multumit ci s-au dedat la gandiri desarte ... falindu-se ca sunt întelepti."

Oamenii mandri nu spun multumesc.

John PiperSocial Bookmark
Bookmark to: Facebook Bookmark to: Twitter Bookmark to: Google Bookmark to: Myspace Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: Yahoo Bookmark to: StumbleUpon Bookmark to: Reddit Bookmark to: Digg